مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی تأکید کرد؛ مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، شرط تداوم تولید در شرایط محدودیت منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با تأکید بر سهم بالای بخش کشاورزی از مصارف آب استان، خواستار رعایت دقیق میزان برداشت مندرج در پروانه‌های بهره‌برداری، خودداری از انتقال آب به اراضی خارج از محدوده مجاز و حرکت به سمت کشت محصولات متناسب با ظرفیت منابع آبی شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، مهندس حسین اسدی با اشاره به شرایط منابع آبی استان اظهار کرد: در شرایطی که بخش قابل توجهی از منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، مدیریت مصرف و افزایش بهره‌وری در این بخش، یکی از مهم‌ترین الزامات حفاظت از منابع آب و تضمین تداوم تولید است.

وی افزود: از کشاورزان و بهره‌برداران انتظار می‌رود ضمن رعایت مفاد پروانه‌های بهره‌برداری، از هرگونه اضافه‌برداشت و برداشت بیش از میزان مجاز خودداری کنند؛ چراکه برداشت مازاد بر ظرفیت تعیین‌شده، فشار مضاعفی بر منابع آب زیرزمینی وارد کرده و روند افت آبخوان‌ها را تشدید می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی همچنین بر ضرورت خودداری از انتقال آب به اراضی خارج از محدوده مجاز تأکید کرد و گفت: آب تخصیص‌یافته باید صرفاً در چارچوب مجوزهای صادرشده و برای مصارف تعیین‌شده مورد استفاده قرار گیرد و انتقال آب به اراضی غیرمجاز یا خارج از محدوده بهره‌برداری، با هدف حفاظت از منابع آب، قابل قبول نیست.

مهندس اسدی با تأکید بر اینکه محدودیت منابع آبی باید در الگوی تولید کشاورزی نیز مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: حرکت به سمت کشت محصولات کم‌آب‌بر و متناسب با ظرفیت آبی هر منطقه، اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری آب، از مهم‌ترین راهکارهای سازگاری بخش کشاورزی با شرایط کم‌آبی است.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع آب زیرزمینی تنها با اقدامات مدیریتی و نظارتی دستگاه‌های متولی محقق نمی‌شود و همراهی کشاورزان و بهره‌برداران در رعایت میزان برداشت مجاز، جلوگیری از اضافه‌برداشت و انتخاب محصولات متناسب با منابع آبی، نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ آبخوان‌ها دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی تصریح کرد: هدف، محدود کردن تولید نیست؛ بلکه تداوم تولید با آب کمتر و بهره‌وری بیشتر است و در این مسیر، همکاری و مشارکت بهره‌برداران، شرط اساسی مدیریت پایدار منابع آب و حفظ ظرفیت تولید برای سال‌های آینده خواهد بود.

کد خبر: 2426
  تاریخ خبر : 20 مرداد 1405
  آخرین به‌روزرسانی : 20 مرداد 1405
 10
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 53
  • بیشترین بازدید همزمان : 1214
  • بازدید امروز : 3,252
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 23,467,003
  • آخرین به روزرسانی : 20 مرداد 1405 09:32:37
  • شناسه IP شما : 216.73.216.67

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اراک، شهرک شهید بهشتی، فاز یک ، شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی
  • کدپستی : 3818953116
  • تلفن : 08633130071
  • فاکس : 08634032360
  • پست الکترونیکی : info[at]marw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :